Trevlig torsdag i Stockholm, lunch med härliga Mirja Turestedt

Igår var en höjdardag. Flygtaxin hämtade mig 07.05. Därefter bar det av till Stockholm.  I taxin från Bromma hamnade jag med Göran, en polis som arbetar på cityroteln i Göteborg – ibland har man tur! Efter att ha fått hans kontaktuppgifter och gett en pocket till honom och en till den trevlige taxichauffören, letade jag mig upp till Visuellt Ljuds studio på Brännkyrkagatan. Anders Brisling och Lasse Jungman-Jansson som driver Visuellt Ljud tyckte att det vore trevligt om jag läste in efterordet till boken själv. Kan säga att jag hade övat för att inte staka mig, samt fått tips av Mirja Turestedt.

Väldigt intressant att få se hur det går till med ljudboksproduktion, plus att få träffa Mirja och hennes härliga fyramånaders dotter.

Att få sitta i en studio med lurar på öronen och lyssna när någon läser in en historia som man själv har hittat på är en hisnande känsla. Särskilt när den som läser  levandegör personerna och historien på ett så fint sätt. Varierar röstläge och uttryck för varje karaktär och därefter hittar tillbaka dit i nästa stycke. Imponerande!

Mirja visade sig vara en fantastiskt trevlig och jordnära tjej som bjöd både Lasse och mig på lunch efter att vi var färdiga med inspelningarna. Därefter hade jag en bra stund över innan flyget skulle gå och gick snabbt vilse på Söder. Jag är inget vidare på att hitta i huvudstaden. Blev därför glad när jag stötte på Mirja med barnvagnen några timmar senare och fick sällskap en bit – åt rätt håll. Den där leksaksaffären hon rekommenderade hittade jag aldrig, däremot stället som hade gott kaffe. Johan & Nyström på Swedenborgsgatan.

På Bromma antastade jag en kille som stod vid pockethyllan. Lyckades få honom att lägga tillbaka den bok han höll i och istället ta Fyrmästarens dotter, mot att jag signerade den.

Det var fri sittning på flyget till Göteborg och jag hamnade mellan Lena och Maria – båda från Marstrand. Vad är oddsen för det? Trevligt var det i alla fall.

Dimman låg tät när jag åkte över Instöbron. Barnen låg och sov när jag kom hem. Maken satte lister på övervåningen. Innan jag somnar tänker jag att jag måste ha världens bästa jobb.

(PS – Jo man kommer kunna kommentera, det är på G, men Jens som sköter sidan åker skidor denna veckan. DS)

4 reaktion på “Trevlig torsdag i Stockholm, lunch med härliga Mirja Turestedt

  1. Anna Kjellberg ne4mns ofta som en ve4rldstje4rna, e4r hon det? Inte om man skall tolka resultaten i ve4rldscupen. Den itldotsriga hf6jden har f6kat avseve4rt i MR damer sedan detta blev en OS-klass. Innan var MR damer en gren ff6r ett ge4ng amatf6rer, att svenska damer vann pe5 hemmaplan ff6rve5nade ingen de5 redskapet DS 37 i princip bara seglades i Sverige. Anna Tunicliffe e4r regerande olympisk guldmedaljf6r i Laser Radial. Att kalla henne stje4rnskott e4r ve4l ett understatement ! Ingen av hennes konkurrenter har lika stora meriter, personligen tippar jag henne som stor favorit till OS guldet 2012.Om Team Kjellberg tar sig till OS fe5r vi vara nf6jd om de kommer i den f6vre he4lften, vilket vore be4ttre e4n de presterat hitills i de ve4rldscuper de4r startfe4ltet varit tillre4ckligt stort och bra!

  2. The new health roefrm law merges the individual and small group markets, expected to bring premiums down by as much as 25% for individuals, while raising them 2% to 3% for small groups. The legislation encourages tighter networks, which may also bring down costs. And, the biggest thing the Legislature did to bring down premiums was to require that everyone get insurance. We did not ask for, or endorse the individual mandate, but it will bring more young and healthy people into the market, improve the risk pool, and bring costs down for everyone. You also wrote: The real verdict on this law won’t be known for 3-5 years after serious implementation work. We’ll be working our butts off to implement it as well as possible. By your own timeframe, this IS the real verdict! Costs are up, wait times are up, energency room usage is constant, the budget is getting busted. Basically, you failed. What exactly is you excuse now?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.