Inspirerande fika med Stefan Einhorn

Igår tillbringade jag större delen av dagen i Göteborg. Lyssnade på ett inspirerande föredrag med Stefan Einhorn och tog därefter en fika gemensamt med honom i vårsolen. Stefan har läst manus till Själakistan och kommit med synpunkter. Perfekt eftersom han inte visste vad boken handlade om sedan tidigare och bra att han också bor någon helt annanstans och inte vet hur stigarna går eller var de olika platserna ligger. En karta, var en av synpunkterna … och det blir det på pärmens insida. Att man får en granskning av en person av hans kaliber känns fantastiskt bra.

Vi satt och pratade om skrivande men också om att byta bana i livet. Som författare har man ju inga direkta arbetskamrater, inte för att ensamarbetet i sig gör mig något. Men jag gillar att bolla idéer och tycker det är värdefullt att kunna diskutera och få input utifrån. Man får skaffa sig ett nytt nätverk med duktiga människor som man ibland kan luta sig mot och förhoppningsvis själv någon gång kan få möjlighet att peppa och hjälpa.

Till slut försvann solen bakom husen och Stefan gick för att hålla nästa föreläsning. Jag hoppade på bussen till Marstrand och begav mig till Mjölkekilen där ett gäng entusiastiska damer väntade på att jag skulle berätta om skrivande och bokidéer. Jag pratade jättelänge! Gick igång på alla bra  frågor och plågade dem med Marstrandshistorik blandat med min egen fantasi och hur det skulle kunna ha varit och vad som absolut hade kunnat hända … Så många frågor och så mycket uppskattning var det länge sedan jag fick.

När jag kom hem satte jag de fina blommorna i vatten och summerade dagen. Härlig! Givande på så många plan. Jag är lyckligt lottad konstaterade jag.

En reaktion på “Inspirerande fika med Stefan Einhorn

  1. Brian, I join you in urging the gatislelure to approve $30 million for the MSP today but that is a small down payment on the $200 million that they and their predecessors have transferred from the fund to other spending over the years. The MSP is a MA only program funded by a MA only payroll tax on jobs. Ma employers should be commended for their support of unemployed workers unmatched in other states. Without the legislative transfers, there would be an adequate balance to continue the program well into claendar 2011. The problem is not insufficient revenue; the problem is how the revenue was spent. In addition, the program was designed to offer benefits during the 30 weeks maximum eligibility period. With the federal expansion of unemployment benefits to 79 weeks and longer during this recession, the fund was not able to keep up. Again, the problem is not on the revenue side, but on the spending side. To say to MA employers that your unique in the nation effort must be tripled to maintain federal health care reimbursements does not seem fair to the state taxpayers or to employers. The Mass Budget and Policy article mentions some of these factors but their solution of tying the tax to inflation would have more likely resulted in the gatislelure raiding the fund in the past for more money than in a fund balance today sufficient to satisfy the current demands on the program.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.