På jakt efter ett strukturerat arbetssätt, i alla fall till dess jag sugs in i historien …

Nu befinner jag mig ett mellanläge. Manus har gått till tryck och jag funderar mycket på att hitta ett bättre, mer strukturerat arbetssätt inför arbetet med bok tre. Därför ringde jag idag Camilla Ceder, som skrivit Fruset ögonblick och nu sitter med manusarbetet på bok två som kommer i höst.

Camilla började skratta.

”Ringer du mig för att fråga om ett strukturerat arbetssätt? Jag trodde du var strukturerad … ”

Där har hon både rätt och fel. Jag kan vara strukturerad. Ett tag. Men sedan tar karaktärerna över och börjar hitta på saker eller oväntade händelser sker och allt börjar ta en vändning som jag inte tänkt mig från början, inte planerat. Och det är då min redaktör Yvonne börjar låta lite bekymrad i telefonen.

Camilla säger att det är precis samma sak för henne.

”Jag tror att det är så det är. Det är väl det som är skapande?”

Med andra ord får jag fortsätta skissa på min plan, men med vetskapen om att vad som helst kan hända när jag sugs in i historien …

8 reaktion på “På jakt efter ett strukturerat arbetssätt, i alla fall till dess jag sugs in i historien …

   • He5ller med ff6rege5ende .Le4ckbergs bf6cker le4ses med ff6rdel i ordning, etforsem det e4r samma huvudpersoner man ff6ljer. (Isprinsessan e4r den ff6rsta) Ff6r f6vrigt kan jag meddela att c4nglamakerskan e4r en av hennes absolut be4sta hittills

  • skriver:Hoppas det blir bra! Snygg trailer. Gillade ockse5 ettan. Me5ste nog spela klart det ne5n ge5ng.Bara hapops de inte ge5r samma ve4g som med Wii-versionen av Far Cry; helt e5t helvete dvs. Det sf6g! :p

 1. 
Även jag har just läst ut din första bok,jättebra, jag har sträckläst den, kunde inte lägga ifrån mig den. Ser med stor förtjusning framemot att följa Karins vidare öden!  • När man lagt så mycket tid på att skriva en bok betyder det väldigt mycket att få så fin respons som era rader!! Tack snälla ni!!!   • Jenny: Ska man komma fram alls med rullstolar hemma se5 me5ste det vara ilpaksgt uppplockat. En ff6rdel med att ha se5 me5nga rullstolar och se5nt som ste5r ive4gen e4r att man inte heller kan komma fram och stf6ka ner kanske 🙂

 2. Martin, jag tycker att du borde le4gga in fler spel de4r du kf6r pe5 tex le5ngen tipstoppet. Alltid kul att veta vad folk spelar och kanske man kan fe5 ne5gra tips ockse5. Vet att det e4r fler som vill veta vad du spelar pe5:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.