Frisk vind och fräsch 96-åring – min äldste läsare?

Igår var första lediga dagen på länge. Strålande sol och en frisk vind som blåste medan vi gav oss iväg söderut genom Albrektsunds kanal. Härligt att sitta med handen på rorkulten och njuta av omgivningen. Det tog i alla fall tio minuter från det vi kommit iland på vår destination till dess yngste sonen behövde byta kläder eftersom han lyckats trilla i.

Jag går och småklurar. Spenderade en förmiddag i förra veckan med Stig, tidigare ordförande i Hembygdsföreningen. Han kan allt om det gamla Marstrand. Nu hade han plockat fram kartor från 1600- och 1700-talet till mig. Efter att vi gått igenom dem begav jag mig ut på jakt efter en svunnen tid. Man får andra tankar när man traskar i gamla gränder med vetskapen om att husgrunden intill är från 1700-talet. När jag arbetade med Själakistan kunde jag ju alltid gå till Rådhuskällaren men nu får jag hitta nya ställen. Det är spännande!

Annars är det signeringar som står på schemat. I lördags var jag i Partille bokhandel.  Där träffade jag min äldste (tror jag) läsare – Walfrid som inom kort fyller 96 år. Jag trodde att han skämtade när han avslöjade sin ålder. En pigg och vaken herre som gav mig en förvånansvärt stark kram innan han gick med ett signerat ex av Själakistan i handen.

Veckan innehåller förutom ”vanligt” arbete framför datorn även följande:

Onsdag 16:e juni

VIP-kväll på Bokia Frölunda torg kl 19.00

Torsdag 17:e juni

VIP-kväll på Bokia i Mölndal kl 18.30

Fredag 18:e

Hallmans bokhandel i Uddevalla kl 14.00 – 15.00

Hedemyrs Ica i Tanumshede 16.30 – 18.00

Lördag 19:e

Marstrands bokhandel kl 13-14.00.

15 reaktion på “Frisk vind och fräsch 96-åring – min äldste läsare?

 1. Påläst 
Ja, en story kan vara hur spännande som helst, men man tappar tråden om det innehåller en massa sakfel. Jag blev lycklig när Karin tände reflex-kaminen i första boken. Sen blev jag ännu mer lycklig när andra boken var om möjligt ännu bättre. Dessutom späckad med korrekta beskrivningar av allt möjligt.
Lycka till med tredje boken!
  
hälsn 
Tove Kjellander

  Seglare och bibliotekarie  • Den heter Brynspudder brazilian roznbe som jeg mener var med pudder og gele i en boks hvis jeg ikke husker feil.Den var super fin og har lyst til e5 bestille den til over helgen hvis dere fortsatt har den?Supert med trinn for trinn pe5 dette ogse5.Klem Fra Eva HelenKlem Fra Eva Helen

  • Ramona!Jag delar Din gle4dje och Din beundran f6ver det ratebe som Mia gjort med omslaget. Tillsammans med innehe5llet i Din bok e4r succe9n given! All lycka och framge5ng f6nskar jag Dig!

 2. Hej Ann!

  Jag är djupt imponerad av din detaljkunskap om min älskade skärgård. Det är en ren njutning att läsa Fyrmästarens dotter. Jag kände väl Åke på Lilla Kornö bl.a. Jag har dessutom en känsla av att din fabror Sture, som försvann vid hummerfiske, bör ha försvunnit i trakten av Guleskär och egentligen hette Oscar. Tack för en underbar läsupplevelse från en seglarvän som tyvärr numera mest är bunden till Vänern. Det kompenseras delvis av vårt vikingaskepp, en Gokstadkopia, vars besättning jag tillhört sedan 1995.
Varma hälsningar
Ingemar Nordgren  • Vi har definitivt fler maneljchadser i andra klasser med betydligt stf6rre konkurrens be5de i antal seglare och nationer och av seglare som faktiskt levererar, men de ne4mns ne4stan aldrig! Verkar ne4stan som om Anna Kjellberg skrivs upp till hf6jder hon e4nnu inte kommit!

  • Efter att ha le4st reportaget i DN om dig och din soiuattin, blev jag berf6rd och intresserad av att le4sa din blogg. Jag har sje4lv ke4mpat med sve5r e5ngest i 5 e5r, men e4r nu mycket be4ttre. Jag ke4nner igen mig i det du skriver ovan och kan inte se4ga annat e4n he5ll ut. Du verkar dessutom ha le4rt dig de absolut viktigaste, ne4mligen att ne4r man me5r som du gf6r me5ste man prioritera sig sje4lv. De i din ne4rvaro som e4r verkliga ve4nner kommer finnas kvar, e4ven om man ibland me5ste le4ra ke4nna varandra lite pe5 nytt.Livet har ve4ldigt fe5 me5sten och de varierar beroende pe5 vilken fas man e4r i livet. Din stora uppgift just nu e4r att fe5 dig sje4lv att me5 be4ttre, i detta inge5r socialt umge4nge som en naturlig del, men det me5ste vara efter vad du ke4nner att du klarar av. Kommer e5ngesten e4nde5 fe5r man avgf6ra om man kan rida ut den eller snabbt me5ste ge5 hem etc. Ingenting blir be4ttre av att pressa sig sje4lv till ett tillste5nd av dissociation eller paranoia.Se verkligen till att berf6mma dig ff6r de framsteg du faktiskt gf6r. Vad dessa e4n beste5r i. Jag kan inte ens ff6reste4lla mig hur det me5ste vara att be4ra pe5 allt detta samtidigt som man har en offentlighet som bevakar en. Men jag tror det du gf6r nu e4r riktigt bra. Ju mer f6ppen man e4r om sin sjukdom ju be4ttre ff6rste5r omgivningen. Att just du gf6r detta e4r dessutom extra bra de5 det ff6rhoppningsvis kan leda till att fler i samhe4llet fe5r upp f6gonen ff6r denna typ av sjukdomar. Tyve4rr finns det fortfarande en grov okunskap.Jag vill de4rff6r tacka dig ff6r ditt mod och uppmana dig att fortse4tta ke4mpa! Glf6m aldrig att du e4r en me4nniska som ff6rtje4nar att e4lskas av dig sje4lv se5ve4l som av andra!

  • Aha! Da skjf8nner jeg hva du mener. Du tenker nok pe5 bnyespuddrret som heter blonde eller brunette . De er todelte med pudder og gele. (Brazilian bronze er ogse5 todelt, men det er solpudderet ve5rt. Her finner du bnyespuddrret: Jeg liker e5 bruke en skre5 litt stiv bf8rste til e5 pe5ff8re det. Da fe5r jeg fine, jevne kanter. 🙂

  • God morgon Ramona!Ett enromt bra inle4gg!Jag har sje4lv arbetat som ste4derska – och det e4r ett jobb som jag e4r stolt f6ver att ha haft. Har alltid mf6tts med respekt av mina kunder; familjer fre5n alla samhe4llsklasser som verkligen har uppskattat mina insatser.Lika stolt e4r jag f6ver att i dag vara personlig assistent till en cp-skadad ung man.Visst finns det me4nniskor som ff6raktfullt fnyser e5t mina yrkesval – men det se4ger mer om dem e4n om mig.Jag ge5r till jobbet med gle4dje och drar mig varken ff6r att skura toaletter eller att torka kiss och bajs. Det hindar inte att jag e4ven njuter av att le4sa en bok. Men jag passar mig noga ff6r att spy galla f6ver vilka val en annan me4nniska gf6r – till och med c5sa Linderborg fe5r tycka och te4nka vad hon vill. Men hon kanske skulle behe5lla sina e5sikter ff6r sig sje4lv ibland? I alla fall om hon vill fe5 respekt…

 3. Hälsn.från Danmark 

  Hej Ann,en hälsning från en mycket glad dansk läsare….Dina 2 första böcker har varit nått av det bästa som jag har läst…ser fram emot din tredja bok…..
En trogen läsare från Danmark
  
Ole Broberg  • Jag ff6ljer ne4stan inga debatter le4ngre. Spelet e4r se5 tlgyidt och inte ens det fascinerar mig le4ngre.Ofta e4r det mer givande att ff6lja kommunala politikers debatter. dom e4r inte lika slipade och de5 fe5r man en mer re4ttvisande bild av hur dom te4nker.

  • c5h vad sf6t han e4r! Och vilka somriga kle4der Ange5ende paurtsn se5 e4r det tydligen vid 6 me5nader men jag tycker att jag le4ste ne5nstans pe5 en blogg att hennes unge fick vid fem me5nader. Kanske var det ett undantag, jag vet inte kram

 4. Om du vil fremheve de grf8nne tinpaere i f8ynene kan du bruke farger som rust, brunrf8d, kobber og rf8dlilla toner. Alle farger som har en rf8d undertone vil dra frem det grf8nne. Til brune f8yne passer alle farger, (heldiggris) men om du vil fe5 frem det unike med at de har brungrf8nn velger du altse5 de som har rf8d undertone. d8yenskyggen tourmalin fra makeup mekka kan passe fint. 🙂

 5. HejJag le4ser mest mina bf6cker i pappersformat pe5 iotdiatrnellt se4tt fortfarande. Men jag le5nar o laddar ner fler och fler bf6cker i le4splattan. Den nuy Ipad 2 e4r ne4tt och behe4ndig. Ljudbf6cker i mp3-format lyssnar jag se4llan pe5. Antar att det skulle funka e4ven det i plattan. Jag ska prf6va vid tillfe4lle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.