Att hitta – och hitta på – historier. Bok tre tar form.

TACK!! alla ni som hört av er efter att ha läst mina böcker!

Jag har sparat alla meddelanden och brev som jag har fått. Trevliga möten i samband med signeringar eller på olika öar under sommarseglingen tänker jag på med glädje. För det ligger så mycket arbete bakom varje bok och betyder så mycket när någon berättar att de låg och läste till klockan 3.30 trots att de hade ett tidigt jobbmöte morgonen därpå, eller att de faktiskt åkte hit till Marstrand för att gå i Själakistans fotspår. Sådant känns fantastiskt och den energin bär jag nu med mig när jag sitter med bok tre, som håller på att ta form.

Barnen lämnades på dagis i morse, därefter gav jag mig ut på promenad. Hittade en gammal stig som jag inte har sett förut. Klättrade i berg och såg den strida ström med föräldrar i bilar på väg till sina jobb.Fast detta är ju mitt jobb. Att leta historier. Än så länge har jag bara en massa lösa trådar och är inte helt säker på hur de hänger ihop. Research började jag med för ett bra tag sedan, i samband med att Själakistan gått till tryck.

Första steget nu är att samla trådarna och skriva synopsis, en översikt över hela boken från början till slut som förlaget vill ha. Problemet är att det alltid händer saker under resans gång, karaktärerna tar egna initiativ när jag väl börjar skriva och vem vet var det slutar då?

Jag skall göra ytterligare ett besök på Klöverön, söder om Marstrand (ön ligger till vänster om du står på färjan med näsan riktad mot Marstrandsön), fast idag blåser det för mycket. Men en tur över med snipan blir det så snart vädret tillåter. Det finns två gamla gårdar där som jag vill besöka. Och så finns det en äldre dam som jag tror sitter inne med mycket intressant information, henne skulle jag gärna vilja prata med. Den här gången skall jag försöka vara mer fokuserad, strukturerad, fast om jag känner mig själv rätt kan jag inte låta bli att svepas med av allt oväntat och spännande som man hittar när jag egentligen letar efter något annat. Och det är inte alltid jag ens vet vad det är jag letar efter. Men lycka för mig är att få gå här med vinden blåsande i håret och hitta – och hitta på – historier som sakta fogas samman till en ny bok.

Uppdateringen av bloggen får stå åt sidan en tid, däremot försöker jag Twittra, skriva korta meddelanden. Klicka gärna på länken nedan för att följa med i min tillvaro. Eller sök på Ann Rosman Twitter.

http://twitter.com/ANNROSMAN

Glada! hälsningar från Ann

17 reaktion på “Att hitta – och hitta på – historier. Bok tre tar form.

 1. Tackar! 
Köpte din första bok av en slump, efter att ha läst klart den köpte jag den andra som ”hörbok” för att lyssna under långa resor till arbetet. Jag har antagligen klarat mig undan ex antal hastighetsböter tack vare att boken var så bra så jag körde sakta. Allt för att hinna höra ett kapitel till!
Ska nu ta en tur till marstrand för att se alla de platser du beskriver! 
mvh Nina 2. 
Hej Ann,
vill tacka för en jättebra läsupplevelse, har precis avslutat ”själakistan” och blev mycket förtjust i boken. Började ju dessvärre i ”fel” ände, så jag ska ta tag i din första bok snarast.
Som boende i Tjuvkil är det ett rent nöje att läsa dina beskrivningar av Marstrand och Koön. Marstrands kyrka ligger mej extra varmt om hjärtat eftersom mina söner konfirmerades där för några få år sedan.
Ser med glädje och spänning fram emot fler böcker!
 /Monica 3. Såg att Fyrmästarens dotter medföljde i Året runt. Läser inte den tidningen i vanliga fall men tänkte att en bok i väntan på bussen kanske piggar upp…
Trodde inte den skulle vara så bra, har läst så fort jag fått lediga stunder å ägnade nu söndagen åt att läsa läsa läsa! Det kändes lite sorgligt när sidorna på den högra sidan blev färre än på den vänstra, ville veta vad som skulle hända, men ville inte skiljas från mina nya vänner, Karin och framför allt Folke, denna underbare språkpolis… Hoppas på att få veta mer om denne man!!!
Ska så fort jag slutar jobbet imorgon skynda till bokhandeln och köpa bok nr två! Är glad att en bok nr tre också är på gång, då har jag något att se fram emot.
Tack för en trevlig läsupplevelse  • Grattis till den vinsten med Men ett tips, kika pe5 felimn ff6rst och se om du tycker att Viggo ska se den nu eller om ett antal e5r. Vet inte om du le4ste mitt inle4gg om ne4r vi se5g den pe5 bio. Jag tycker de skulle satt 7-e5rsgre4ns pe5 den. Till och med syrrans kille pe5 9 e5r sa.. Men, detta e4r ju ve5ld?!

 4. Tusen tack för spännande läsning!!
Jag har sträckläst båda böckerna och väntar med spänning på bok nr 3!  • Nu kanske Viggo ens kmmoer ff6rste5 vad han ser, men bla se5 torterar de en bil tills han ge5r i bitar/df6r. Jag tycker inte att se5nt hf6r hemma i en barntille5ten film :/Ang kronfe5gel se5 fick jag fyra checkar pe5 Kyckling Deli, men sen skulle jag e4ven fe5 ve4rdecheckar ff6r 300 pe5 deras f6vriga produkter. Men re4knar man ihop vad man fe5r betala ff6r produkterna se5 blir det mer e4n 300 (det e4r checkar ff6r utvalda produkter, bla 1100 kycklingfile9).

 5. Tack!! 
Tack snälla ni för era inlägg! Det ger mig en välbehövlig energikick!
Glada hälsningar från en som harvar vidare …
Ann 6. Tänk vad en slump kan göra…
Hade slut på lyssnar-böcker på mp3n när jag skulle ut och springa häromdagen och som en nödlösning la jag in Själakistan som svärmor hade lagt över på vår dator. Måste erkänna att jag aldrig ens hade hört talas om dig så jag hade ingen aning om vad jag började lyssna på. Jag fastnade snabbt och började längta efter promenader och löprundor då jag brukar lyssna. Till slut gav jag dock upp och började lyssna oavbrutet hemma!
Suverän bok(!), och så fort den tog slut (alldeles nyss) letade jag upp denna sida i hopp om att det redan fanns fler böcker. Ska läsa första boken så snart jag får tag på den och längtar redan efter tredje!
Dessutom är det härligt att läsa om kusten!  • Glada hälsningar även till din svärmor! 
Hej Katarina, 
låter som du har en synnerligen sympatisk svärmor som gillar mina böcker – hälsa henne!
Härligt att du tyckte om Själakistan, och det var ett gott betyg att du var tvungen att lyssna klart hemma. Jag gör mitt bästa för att knåpa ihop bok tre!
Glada hälsningar!
Ann   • Hej, jag har aldrig fdrneuat pe5 hur det ke4nns att vara ke4nd. Har inte hunnit.Det e4r se5 roligt att skriva. Det tar tid att fanstisera och de5 finns det inte se5 mycket tid kvar att klura pe5 hur verkligheten e4r.Det e4r bra att du te4nker skriva deckare ne4r du blir stor fast egentligen kan du bf6rja klura pe5 historierna redan nu.

 7. 
Skulle spara och läsa Själakistan tills vi var ute och seglade i augusti. Kunde inte hålla mig läste ut den innan. Se nu till att få ut en ny bok till vår segelsemester i juni nästa år. Du skriver SÅÅÅ BRAA. Fortsätt! 
(Men du, de säger väl ”garn” i Bohuslän inte ”nät”. Sa de iallafall på Käringön där jag växte upp)
 Håkan  • 
Hej Håkan, 
åh, tack! Jätteroligt att höra att du inte kunde ”spara” boken! Jodå jag skall försöka få ut nästa bok innan sommaren 2011. 
Vet inte om du har läst Björn Larssons ”Den keltiska ringen”? Annars kan jag varmt rekommendera den. En seglingsdeckare som bland annat innehåller en tur över Nordsjön i januari. 
Önskar dig många fina seglatser!
Ann   • Hej ve4nnen! Handlar den om ff6rlossningsdepression eller vanlig baby blues, med tanke pe5 titlen? Har ju sje4lv haft stora problem med detta, med be5da mina barn! Fe5r nog ta och le4sa den kanske? Kramar!!

 8. 
Hej Ann

  Jag har just läst ut din bok, själakistan och har ställt mig på kö för att få låna Fyrmästarens dotter. Själakistan är en av de bästa böcker jag har läst!!!. När den började ta slut så ransonerade jag den så den skulle vara så länge som möjligt, ville inte den skulle ta slut!!!. Den har allt som en bra bok ska innehålla. Nu väntar jag på Fyrmästarens dotter och jag hoppas det kommer flera böcker!!

  Med vänliga hälsningar
Ann-Sofie Olsson Ringdahl Årjäng

 9. Mary Ann Culbertson – Jennings , you did a wonderful job genittg some great shots of my family. We will treasure them forever! You also impressed me with your quick turnaround with genittg the final pictures to us. Well done- you were a pleasure to work with!!!!

 10. Tack ff6r kommentaren =) Trevligt!Vilket LYX att fe5 sova se5, men det e4r du ve4l ve4rd, du e4r ju sme5barnsff6re4lder =) och de5 behf6vs lite extra ilabnd.Ha en bra dag. Ff6ljer dig med bloglovin =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.