Mercurium ute nu!

Så blev den äntligen klar till slut, min historia om Metta Fock. Titeln blev Mercurium som är det gamla allmogenamnet för arsenik.

Enda kvinnliga fången på Carlstens fästning, det var väl så det började, att jag undrade varför hon som kvinna hamnar på ett uttalat mansfängelse. Misstänkt för giftmord (med mercurium) på sin man och två av familjens fyra barn kommer hon till den karga ön den 2 januari 1806. Jag har själv läst kommendant Bondes anteckningar om henne. Efter mycket letande återfanns hans dokument på Landsarkivet i Göteborg.
Då Metta anländer 1806 har hon suttit fängslad sedan november 1802. Och eftersom man tröttnat på adelsdamens många överklaganden löser man det genom att ta ifrån henne papper och penna. Den enda hon får prata med är prästen och det enda han vill höra är en bekännelse. Men adelsdamen är modig och förslagen. Hon får handarbeta och broderar med korsstygn den fantastiska nådeansökan som idag finns på Nordiska museet i Stockholm. Faktiskt finns den utställd just nu.
Sök på ”Metta Fock broderade” så får du se bilder på den!

Jag började med arbetet i februari förra året och var klar nu i maj … Mängder med papper från Riksarkiv och Landsarkiv som jag med god hjälp av släktforskare Birgitta Abrahamsson lyckades tolka i ett försök att följa Metta genom rättsprocessen.

I min parallellhistoria i nutid är det maskerad på Carlstens fästning när två av de adliga gästerna hittas döda under oklara omständigheter. Dessutom har portarna varit stängda hela kvällen. Kriminalinspektör Karin Adler kallas till platsen.
För det finns ju alltid kopplingar till oss som lever här idag. Inte bara i min fantasi, för Birgitta hittade faktiskt nu levande släktingar till Metta Fock. En viss Cecilia i Stockholm. Som inte hade en aning om historien förrän jag ringde. Det känns fantastiskt att mitt i denna rysliga historia hitta ättlingar som tagit sin farmors farmors farmor Metta till sitt hjärta. Med varm hand kan vi lämna över allt vårt material med vetskapen att det hamnar i rätt händer! Och kanske att Metta på något sätt genom tidsrymden känner att Cecilia och jag gemensamt varit vid hennes gård Lilla Gisslared, suttit i hennes cell i Kommendantshuset på Carlsten och beundrat hennes broderade nådeansökan. Jag hoppas det.

20120619-113049.jpg

64 reaktion på “Mercurium ute nu!

 1. Ann,

  Jag har haft Mercurium i min ägo några dagar då jag förhandsbeställde den. Den ligger på bordet bredvid sängen och jag vill inte börja läsa den. Detta för att jag vet att det tar slut för fort. De andra tre böckerna plöjde jag på nolltid. Det har gått ganska långt när man inser att man plockar upp Själakistan för ett 30 sekunders bilkö-stopp i Tingstadstunneln.

  Jag läser mkt då jag har tid på jobbet (sjöman) och få böcker har bundit mig som dina. Kanske för jag har segelintresse, har varit på de platser du beskriver och känner igen mig. Men förmodligen mest för sättet du ger människorna liv i berättelserna och knyter ihop historia med nutid.

  Jag hoppas det kommer fler böcker från dig. Och tack för att du förgyller mina stunder i bilköerna 🙂

  Mvh
  Henrik

  • Hej Henrik och tack snälla du för din fina kommentar!

   Tog du upp Själakistan i Tingstadstunneln? Det var det bästa jag hört! (Annars finns det ju ljudböcker.)

   Härligt att höra att du tycker att jag ger personerna liv och knyter ihop historierna!
   Nu undrar jag om du har börjat läsa Mercurium ännu, hoppas du kommer tycka om den!

   Glada hälsningar!
   Ann

   • Hej Ann

    Ja, jag plockade upp boken i varenda bilkö där ett par dagar. Läste Mercurium ganska omgående efter förra inlägget och även om jag hade enorma förväntningar så gjorde den mig inte besviken. Tvärtom.

    Du har illa kvickt seglat upp som favorit på min författarlista och jag ser fram emot kommande böcker från dig!

    Ha det gott i höstvindarna!

 2. Sträckläste boken. Njöt av den fulladdade intrigen och det fina språket. Lyckliga alla ni som har den kvar att läsa. Välj den i gungmattan! Anna

  • Härligt att du sträckläste, Anna! Och tack för ditt fina omdöme!
   Folke hälsar att det nog heter hängmatta? (Men han är ju som han är.)
   Glada hälsningar
   Ann

 3. Tack för ytterligare en fantastisk bok. Har precis läst klart den, …Metta har naglat sig fast i mig och jag önskar så att man kunde backa tiden och ge henne upprättelse. Nu går jag mest och grubblar över hennes levnadsöde.
  Som jag redan längtar efter din nästa bok! 🙂
  tack & kram

  • Tack snälla Veronica!
   Så fint att hennes historia finns kvar hos dig, och jag kan bara hålla med vad gäller hennes upprättelse.
   Jag går faktiskt och grejar lite med nästa bok, kul att du ser fram emot den!
   Kram!

   • Nu har jag varit ute och försökt hitta hennes ställe, jag får ta med mig ngn med lite bättre lokalkännedom, men jag var inte långt ifrån iallafall! Du ser än är hennes levnadsöde kvar i mig än….trots att jag läst en rad böcker efter denna:-)
    Kul att du redan är igång lite med nästa bok.
    //veronica

    • Härligt att du varit ute och letat efter Lilla Gisslared. Gården som låg där revs tyvärr i april, men fråga dig fram till Stora Gisslared som finns kvar. Det är granngården och därfrån ser du Mettas gamla ägor. Och om du visste vad fint det känns att hennes levnadsöde dröjer sig kvar hos dig.
     Tack!
     Ann

 4. Hej, du skriver fantastiskt! Jag har hunnit halvvägs i din andra bok och fortsätter med de nästa två så fort jag är klar. Böckerna har fängslat mig, miljöerna är fantastiskt beskrivna. I Själakistan beskriver du Trollhättan och jag ser framför mig vart karaktärerna befinner sig (bor i Trollhättan). Det är bara en sak som inte finns i verkligheten – Björndalsgården. Fast det slog mig att boendet såklart kan vara fiktivt. Fortsätt skriva så jag kan fortsätta läsa!

  Mvh
  Linda

  • Hej Linda,

   vad roligt att du tycker att jag skriver fantastiskt! Tack!!
   Om du tänker efter kanske det finns ett boende där ”Björndalsgården” ligger, fast det möjligtvis heter något annat?
   Jag lovar att fortsätta skriva! Tack för trevlig pepping!

   Vänliga hälsningar från Ann

 5. Har just upptäckt dig! Vilken tur att jag gjorde det. Min bokklubb åkte till bokmässan i G-borg i höstas och då stod vi precis bredvid dig och blev lite nyfiken på dig när du stod och pratade med ett äldre par som verkade bekanta med dig. Vi belöt oss för att läsa en av dina böcker i vår bokklubb, och det har vi precis gjort. Fantastisk, tyckte vi allihop, och det är inte ofta vi är överens kan jag säga:)
  Nu idag när jag kom hem efetr jobbet låg Hus&Hem i brevlådan, och då var du med där. Trevligt litet hus! Jag älskar västkusten!
  Jag har en fråga efter reportaget i H&H, vilket mäke har din klänning du bär på bilderna, jag letar precis efter en sån…
  Jag ska klicka hem dina övriga tre böcker jag inte läst av dig, så då är semestern räddad! Tack för en ny bekantskap!
  Med vänliga hälsningar från Marit i Dalarna

 6. Hej Ann! Måste bara skriva och säga att din nya bok Mercurium är helt fanstastisk. Jag hade faktiskt inte läst någon av dina tidigare böcker. Träffade min kusin Birgitta Abrahamsson över en lunch i Älvdalen för någon vecka sedan och hon berätta om boken och att hon varit dig behjälplig i den och att det varit så roligt.
  Jag blev förstås väldigt nyfiken och gick in på Adlibris och beställde den. Började läsa och fänslades direkt av den. Har inte gjort mycket annat de sista dagarna, än att läst den och nu är det över och jag saknar den……En sådan fantastisk historia..Tusen tack!! kramis från Iréne

 7. Hej! Vad roligt och ääääntligen är den ute! Har läst alla dina böcker och älskar dem! Det ska bli speciellt roligt att läsa Mercurium då jag även tycker om Stefan Andersson och hans historiska tolkningar av händelserna på Carlstens fästning. Historien om Metta Fock har alltid gjort mig nyfiken om vad som egentligen hände och så får jag reda på att du skrivit om detta! Helt otroligt spännande! TACK för att du skänker mig sådan läsar glädje! Keep up the good work! =) Kram Malin

 8. Hej Ann!
  Vad kul. Jag är nyfiken. Historien om Metta Fock berör mig mycket. Jag kommer till fästningen snart!
  Program ”Mord am Hellweg” är ute nu. Vad kul att du är med. Föreläsningen på tåg låter spännande o roligt. Jag köpte biljett!
  Ha en bra sommar
  Hälsningar, Helma

 9. Tack och åter tack! Sträckläst så fort jag fått möjlighet (inte alltid så lätt som ensamstående m en 3-åring). Fullkomligt älskar dina kopplingar mellan då-och nutid! Ser nu fram emot nästa bok och vad den kommer att handla om.
  /Åsa

 10. Pingback: Idag skiner solen |

 11. Hej. Tack för fantastiska böcker. Då jag bott i Kungälv det mesta av mitt vuxna liv är det underbart att läsa din böcker. Sedan mars iår bor jag på Koön, jobbar i Norge. När jag är i Norge och läser dina böcker,ååå vad jag längtar hem. Men på samma gång är det en tröst., ser framför mig allt du beskriver å då e jag hemma. Ditt citat från Karen Blixen har jag lånat: ”Botemedlet för allt är saltvatten. Svett, tårar och havet.” Så sant. Mår bäst när jag har havet nära så jag kan känna och lukta det.
  Tack för att jag får uppleva Marstrand även när jag inte är hemma!!!

 12. Har just lyssnat klart Mercurium! Huvaligen vilken berättelse, som som visar sig vara sann! Jag är väldigt berörd av historien, kanske för att den utspelar sig i Västergötland där jag kan relatera till platserna (har bara varit på Marstrand en gång), men kanske också som textilslöjdslärare..? Själv hade jag nog valt ett fritt broderistygn om jag skulle skriva långt…Tja, så kan tankarna gå när man lyssnar. Jag är också oerhört facinerad av det historiska, vad åt man förr och hur man levde etc. När började man egentligen äta rabarber? Mycket intressant!
  Ett stort tack för boken, inklusive efterordet som verkligen var givande. Nu har jag googlat och kollat in både fästningen, karta över Floby mm och Mettas broderade klagobrev. Tanken på att rida från Stola till Lilla Gisslared ger mig dock träningsvärk! (kanske även för en distansryttare…?) 🙂

  Tack och kör hårt med nästa bok!
  Anna

 13. nämen….mercurium är ju kvicksilver, inte arsenik! Läge att korrigera mening nummer två på sidan?

  Har precis börjat läsa boken, och är jätteintresserad eftersom jag bor nära Salaholm…och jag har även kopplingar til Marstrand. Kanske hör av mig mer när jag läst mer i boken 🙂

  • Det står uttryckligen att ”mercurium” är ett gammalt allmogenamn för arsenik – enkelt sagt ett slanguttryck för arsenik. Tro mig, Rosman kollar fakta.

 14. Hej igen Ann
  Jag var nog lite för snabb när jag skickade min förra kommentar…..men för mig, som jobbar som apotekare i Falköping (!) var min spontana tanke: mercury=kvicksilver. Senare på dagen kollade jag upp lite, och i Nordisk Familjebok står precis den förklaringen att mercurium är gammal allmogebenämning för arsenik, så du har ju helt rätt. Det är dock en märklig benämning tycker jag, ska kanske läsa på lite mer hur det kommer sig att det kallas så….
  alltid lär man sig nåt…. 😉

 15. Har upptäckt dina böcker i sommar och är så glad över det! Mercurium var väldigt bra och Metta Fock grep mig rejält om hjärtat! Ser fram emot nästa bok av dig!

 16. Hej Ann! Jag har precis läst ut Porto Francos väktare som jag har slukat. Jag måste bara tacka dig för en fantastisk läsupplevelse!! Jag älskar historia och släktforskar själv vilket gjorde att jag sögs in i historien och knappt kunde lägga i från mig boken..

  När boken nu är slut sitter jag och är helt tagen med gråte i halsgropen över de människoöden som inga historieböcker tar upp…Alla små barn…Som mamma till en 3 och en 5 åring så mår jag fysiskt illa av tanken att det kunde varit jag och mina små för 200 år sedan.

  Nu ska jag ge mig i kast med dina övriga böcker. Stort tack!!!

 17. Hej Ann
  Var på fästningen för 14 dagar sedan och köpte din bok ¨MERCURIUM¨ När jag började läsa så gick det inte sluta En helt fantastisk spännande bok. Lovorda den till alla jag känner
  Är intresserad av dina andra tidiga böcker. Vart kan man köpa dem?
  Ha en skön sen-sommar
  Kram Cina från Ljungby i småland

 18. Hej Ann,
  Var på Carlsten och lyssnade på Stefan Andersson i slutet av juli. Alla livsöden han sjöng om berörde mig mycket, men Metta Focks allra mest. När han berättade i korthet och sjöng rös jag över hela kroppen och det ville inte lägga sig. Han nämnde Dig och boken du precis skrivit. Jag läser den nu, och den berör än mer. Ibland klumpar sig halsen och jag får lägga från mig boken lite. Men den drar på ett konsitgt sätt och den ligger inte vid sidan av, särskilt länge.
  På något sätt är det tur att man måste göra annat också såsom att jobba, för den är FÖR bra för att sträckläsas. Den skall tas in, funderas över och kännas av under tiden. Så tycker jag.
  Har hört det ryktas att du skrivit fler, skall nosa rätt på dem.

  Hälsningar Ingela

 19. Hej Ann!
  Jag hade en spontan kommentar om att Mercurium borde vara kvicksilver och inte arsenik, men efter att ha läst artikeln ”Det giftiga kvicksilvret…” som du hänvisar till så förstår jag hur det hänger ihop.

  Hälsningar från Gunilla
  som är apotekare i Falköping (!) och bor inte långt från Salaholm 🙂

 20. Hej Ann,
  Älskar din nya bok! Ingen skriver så fängslande och underbart som du. Jag är så glad att få lära känna dig!
  Idag är jag med i Leva och Bo och visar upp mitt hem. Tänkte på dig för jag såg dig i något hem reportage också. Visst är det roligt att vara författare!

  Massor av kramar
  Jessica Hardiman
  http://jessicahardiman.hoi.se/

 21. hej jag har nu läst ut din nya bok och jag tyckte jättemycket om den ,vilket otroligt arbete du måste ha lagt ned med den,jag skriver om de
  n på min blogg och om du ej vill att jag har med om den så skriv det till mej på min mail för då tar jag bort det direkt.
  Jag älskar ditt sätt att skriva då du varvar nutid med dåtid och det väcker mitt intresse för vår historia.
  Jag har även läst dina tidigare böcker och gillar dem med. må så gott och tusen tack för superbra böcker..

 22. Jag har precis lyssnat färdigt på Mercurium och precis som dina andra böcker så fängslade historien mej. Tårarna rann nerför mina kinder när Metta fick ge sitt liv. Och när jag sen hör dej berätta hur du har skrivit boken, letat reda på hennes släkting, där värmde. Tack vare dej så lever Metta och hennes öde vidare i vår tid, det är stort!
  Jag är bara så besviken att jag (som bor i Skåne och var på besök i Stockholm förra helgen) inte läste här på din sida innan och tittade in på Nordiska för att se Mettas nådeansökan!
  Tack för dina underbara böcker, jag ser med spänning fram emot nästa!

  • Hej Maria,
   ja himmel vilket människoöde! Och så fint att du blir berörd! Mettas brodyr kommer vara utställd på Nordiska ett tag till men så synd att du missade den när du ändå var i Stockholm. Blir det fler turer dit?
   Tack för att du tog dig tid att skriva till mig!
   Hälsningar från en som blev glad!
   Ann

 23. Underbar läsning (lyssning), spännande att höra om sin hembygd också. Ända sedan jag var liten har jag funderat mycket på vilka människor som blev av med sina liv i Slätte/Fägremo, å´nu vet jag!! Känns mycket bättre att passera stället nu, inte alls lika spöklikt, nu är jag mest förbannad på dåtidens rättssystem istället. Ditt slutord var toppen, gav så många svar på frågor man under läsningen smalat på sig.

  • Hej Carin,
   det känns ju väldigt bra om du sänder Metta en tanke när du passerar Fägremo galgbacke. En så märklig plats mitt ute i skogen, men huvudvägen till Stockholm gick ju där förr. Ja dåtidens rättssystem är väl en sak men frågan är om inte de mäktiga adelsfamiljer hon hade mot sig hade gjort sig av med henne ändå. Kul att du uppskattade efterordet, jag brukar alltid försöka berätta hur boken kom till där.
   Hälsningar från ett soligt Marstrand
   Ann

 24. Hej
  Måste tacka för din otroliga flätning mellan med historia och verklighet.
  Har verkligen plöjt dina böcker i ett sträck.
  Efter som jag som barn alltid var ute och seglade i Bohuslän under sommaren väcker dina böcker otroliga gamla minnen från denna tid. Man känner igen platser och miljöer.

  Mercurium var klart en av de bättre. Efter som jag är uppvuxen i Lidköping är det ändå roligare med miljöerna som Stola herrgård mm. Enda negativa med Mercurium är att det är den sista boken. Vad ska man nu läsa? Hoppas verkligen att nästa bok kommer snart.

  Tack för dessa underbara böcker

  //Richard

  • Hej Richard,
   härligt att du går igång på gamla barndomsminnen med hjälp av mina böcker! Och uppvuxen i Lidköping – då är det nära både till Stola och Mettas Lilla Gisslared!
   Folke knackar mig på axeln och påpekar att du har fel. Mercurium är inte sista utan senaste boken. (Du vet ju han är med det språkliga).
   Men det kommer nog fler historier från min penna. Fast nästa gång behöver jag ta lite mer tid på mig.

   Varmt tack för ditt inlägg!
   Vänliga hälsningar
   Ann

 25. Hej Ann
  Var på sommersemester på Koön med min familie og så din bog Mercurium. Da vi kom hjem til Danmark købte jeg Fyrmesterens Datter og har netop læst Sjælekisten også – fantastisk spændende og jeg kan ikke vente til 20. September, hvor din sidste bog om Karin Adler udkommer på dansk! Det er længe siden jeg har læst 2 bøger på 3 uger!!!

  Men hvad med Mercurium? Hvornår udkommer den på dansk? Går der for længe må jeg forsøge mig med den svenske udgave ;0)

  • Hej Mette,

   härligt att du var på sommarsemester här! Och toppen att du läst och tyckt om mina två första böcker. Tack!!
   Porto Francos väktare kommer på danska imorgon! Men jag vet inte när Mercurium kommer ut, troligtvis nästa år.
   Vågar du prova att läsa den på svenska?

   Vänliga hälsningar från ett soligt Marstrand!
   Ann

 26. En gripande sann historia. Skriven på ett mycket underhållande sätt. Efter att ha lyssnat på det här fantastiska boken, vill hora mer om Metta Fock. Tack för att du gav Metta Fock. Livet tillbaka .

  • Åh så fint skrivet, att jag ger Metta livet tillbaka. Om jag bara kunde det. Men förhoppningsvis är det någon form av upprättelse för henne. En välförtjänt sådan.

   Varma hälsningar
   Ann

 27. Hej Ann!
  Vill börja med att tacka för de fantastiska upplevelser jag haft när jag lyssnat på dina böcker. Minns särskilt en augustinatt 2010 i Hamneskärs (med den vackra fyren Pater Noster) hamnbassäng. På radion hade jag hört om allakonsekvenser åskovädret över södra Götaland orsakat, och just denna kväll var det på väg norrut. Enligt prognosen skulle ovädret nå ungefär upp till Göteborg för att sedan vika av österut. Precis så blev det. Betraktade den fantastiska solnedgången i väster som lös upp de mörka molnen, jag hade ovanför, under ifrån. I söder sågs blixtar bilda mönster bland de hotfulla åskmolnen. Samma natt lyssnade jag på din första bok ’Fyrmästarens dotter’ som till stor del handlade om denna fantastiska plats och vattnen och skären där omkring, såsom Systrarna och Elloven. Det var en oförglömlig och spännande natt. Liknande upplevelser har jag haft med de två efterföljande böckerna, Skälakistan och Porto Francos väktare.
  Tack!
  Nu väntar jag på att läsa/lyssna på din senaste bok, Mercurium.

  • Hej Lennart,

   jag kan inte tänka mig en bättre plats att lyssna på Fyrmästarens dotter än ute på Hamneskär! Härligt att höra att du tycker om mina böcker – tack! Hoppas du kommer gilla Mercurium!

   Vänliga hälsningar från
   Ann

 28. Hej,forst fick jag tag i tva av dina bocker nar jag kommit till sverige (Bohuslan) i borjan pa sommaren, helt fantastiskt skrivna sa nar vi var ute och seglade fick jag se din senaste bok pa Marstrand kopte den och tog den med hem till italien.Nu ar den slut last, helt fantastiskt skriven.Detta enorma arbete du lagger ner pa att soka kallor,jag ar mycket imponerad.Jag tycker dessutom mycket om att du skriver var du varit och letat och allt forarbete du lagt ner. Denna boken fascinerade mig oerhort,Metta och hennes ode grep mig starkt och jag ar saker pa att hon till en viss man har fatt upprattelse ser fram i mot nasta bok. Tack

  • Det är jag som skall tacka Cathis!

   Vad roligt att du ser arbetet som ligger bakom för jag skall villigt erkänna att det tagit tid. Det känns väldigt bra att lyfta fram Mettas öde och jag hoppas att hon fått en plats i ditt hjärta på samma sätt som hon finns i mitt.

   Glada hälsningar
   Ann

   • Hej ar inte sa van att kommentera pa internet, sa jag fick for mig att den forsta inte kommit ivag, sa jag skrev en till.Ha overseende.

 29. Hej, jag fick tag i dina bocker nar jag semestrade i sverige.Jag blev hel fralst.Den senaste fascinerade mig oerhort. Jag levde verkligen mig in i Mettas ode.Pa grund av din bok tror jag att hon fatt ngn form av upprattelse. Det ar ocksa fint att du beskriver hur och var du hittat dina kallor,det gor bockerna annu mer fantastiska.Jag ser fram imot nasta. Tack for all underhallning.

 30. Oj vad Mercurium var bra! Jag tycker du skriver så himla bra, det känns verkligen äkta och inte påhittat, mycket förarbete förstår jag. Jag tipsar verkligen dina böcker. Jag hoppas att du skriver många fler, du är en superduktig författare.

  Mvh/ Malin

 31. Hej Ann. Nu har jag läst Mercurium också. En helt annorlunda bok, fantastisk bok. Jag har skrattat och jag har gråtit med Metta och jag tycker att du har gett henne fullständig upprättelse. Inte minst genom allt arbete som du lagt ner på att forska i hennes öde. Synd att du inte levde på hennes tid för då hade hon aldrig hamnat på Carlstens fästning. Fast då hade du ju aldrig fått historien heller 🙂
  Tack för en fantastisk bok. Nu skall jag försöka återgå till min verklighet.
  Kram Ylva

 32. Hej Ann
  Du höll mig vaken i natt. Jag läste klart Mercurium 🙂 Jag gillar segling, historia, deckare, starka karaktärer och roliga karaktärer. Så jag gillar dinna böcker, för där får jag allt av det. Tack för spännande berättelser och intresanta historiska öden.
  Underhållande och lärorikt. Allt var inte bättre förr…
  Stefan

 33. Hej Ann,
  jag tycker du är en fantastisk författare, som i dina böcker ger en otroligt tydlig miljö- och personbeskrivning kring handlingen, man känner sig helt delaktig i handlingen…rent av så man önskar att man själv var huvudpersonens karaktär Karin Adler och fick uppleva den fantastiska miljön kring Marstrand.
  Därtil berättar du en mycket spännande handling där du knyter ihop historiska fakta, miljöer och personer med nutid.
  Alla dina böcker som jag läst (Fyrmästarens dotter; Själakistan; Porto Francos Väktare; och Mercurium) har varit fantastiskt underhållande att läsa och jag ser med stor förväntan fram mot dina kommande böcker, vilka jag hoppas blir många!!

  Varma hälsningar
  Harry

  • Hej härliga Harry!

   Så glad jag blev över din kommentar. Tusen tusen tack!

   Jodå, här finns fler idéer, skall bara försöka klura ut hur de kan tänkas hänga ihop …

   Vänliga hälsningar
   Ann

 34. Klockan är alldeles för mycket och jag ska upp alldeles för tidigt… Men jag kunde helt enkelt inte lägga ifrån mig boken. ”Mercurium” är nog bland det mest gripande jag läst. En stor bok av en stor författarinna. Jag bugar mig för den enorma arbetsinsats du lagt ner och av respekt för Metta Focks så tragiska öde. Den här boken kommer att stanna kvar mycket länge i mina tankar. Ett varmt och innerligt tack!
  /Ola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.