8 reaktion på “Boktrailer till Mercurium

 1. Vill bara tacka för trevlig läsning jag har i två kvällar nu. Jättebra bok, lika bra som de tidigare du skrivit, kul att få historia blandat med skönlitteratur. Efter att läst ut boken gick jag ut på nätet för att läsa mer om Metta Fock och om fästningen, får ta mig en tur dit igen snart. Synd att man läst ut boken, det dröjer ju ett bra tag tills nästa kommer ut, men den som väntar…………:)

  • Hej Tanja,

   tänk att du läser ut på två kvällar – och jag som skrivit i ett drygt år … Men så fint att du tycker om boken!
   Ja, det är verkligen ingen nyanserad bild om man googlar hennes namn men så var det också en djungel av dokument och släktförhållanden att ta sig igenom för att nysta upp sanningen. Helt galet. Och vilken bonus att hitta nu levande släktingar!
   Det kommer allt fler böcker, men just nu är jag nedgrävd i research … vill så gärna pussla med riktiga historiska fakta.

   Tack för att du tog dig tid att skriva till mig!
   Vänliga hälsningar
   Ann

 2. Hejsan
  Vill bara tacka dig för att du gör mina resor till jobbet bli så mycket roligare och intressantare, lyssnar o lyssnar…..vill inte kliva ur bilen när jag kommer fram. Men nu är den slut o jag ser verkligen fram emot nästa bok;)
  Stefan Anderssons musik är helt underbar o man känner verkligen med Metta.

  Tack i gen!
  Kram Malin

 3. Hejsan!
  Tycker denna boken är så otroligt bra, spännande läsning.
  När jag hade läst den så sa jag att jag ville åka och kolla på fästningen 😛
  Min sambo undrade varför så jag fick berätta om boken 😛
  Han tror nog inte jag är klok som vill åka till alla ställen jag läser om!
  Längtar efter nästa bok i serien 😛

  MVH Jessika

 4. Hej Ann!
  Jag har två böcker av dig som ligger och väntar på mig i vårt sommarhus, som ligger lite söder om mitt älskade Marstrand. Dom ska jag läsa nu när mörkret och kylan bankar på dörren. Det ska bli roligt då jag har tillbringat nästan alla mina somrar där ute (klåverön), och lekt gömme uppe vid Carlsten.

  Ha d gott
  Lasse i Götet

 5. Hej Ann!
  Måste få tacka dig för en fantastisk bok! Oj vad jag skulle vilja vara med dig och forska i dessa människo öden. Jag sitter och läser, sen googlar jag och tittar på bilder och läser annan info om platserna och personerna, tittar på kartor. Fortsätt jobba på, jag lovar läsa!
  mvh
  /Sonny

 6. Jag är förfärad! Förfärad och sorgsen. Detta var den i särklass bästa historiska skildringen jag läst (någonsin)! I julklapp fick jag av min sambo ”Mercurium” signerad av dig och när jag väl börjat läsa släppte jag inte boken. Mina ögon går i kors efter två dagars sträckläsning! Mettas öde är något av det grymmaste jag läst och att hennes historia blir berättad är så viktigt!
  Hur många gånger har man inte besökt Marstrands färsting men inte hört talas om Metta Fock?
  Det är som min sambo sa: det är bara kvinnor som som berättar kvinnors öde!
  Tack Ann Rosman!

 7. Jag gillar ockse5 Ann Rosman :)Just nu he5ller jag pe5 och le4ser ”Mord i Ske4rhamn” av Ramona Fransson.Den verakr je4ttebra e4n se5 le4nge efter ne5gra kapitel.Bokrecension kommer pe5 min blogg ne4r jag har le4st fe4rdigt den.Vill e4ven tipsa om en te4vling pe5 min blogg de4r man kan vinna en bok som jag har nu 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.