Signeringstillfällen och önskan om ett Gott Nytt spännande 2013!

Snart jul! Vad hände? Jag borde ha kommit mycket längre med manus till bok 5, men det har varit trögt. En novell – ”Fångvalv No 8” – som jag lovat Expressen söndag tog mer tid än jag trott att få ihop men till slut var den på plats och kommer publiceras 6 januari. Håll utkik! Metta Fock dröjer sig kvar och gör sig ständigt påmind, det finns egentligen mer att utforska vad gäller hennes levnadsöde. däremellan har feber och magsjuka löst av vartannat här hemma. Man hinner så mycket som man hinner, säger min kloka redaktör Anna då.

Jag har sagt det förut men det tål att sägas igen. Dessa fina meddelanden jag får från läsare på Facebook och på mailen. Uppmuntran som ger extra energi i skrivandet. Välbehövlig sådan. TACK! Och då och då dyker det upp hederliga brev som jag försöker svara på. Senast i fredags var det ett från Tjeckien, det kändes extra roligt. Och lite galet. Där har man bara släppt Fyrmästarens dotter än så länge.  Bara och bara, det är en ynnest att få sitta och hitta på historier som även uppskattas utomlands. Jag tänker ofta på det och försöker njuta trots att jag i skrivfasen för tillfället sliter mitt hår. Då är det rätt skönt att veta att jag nu får en paus, för denna veckan är det boksigneringar som gäller. Skriver med glädje personliga hälsningar i böcker som skall ges bort som julklappar eller annat. Hoppas vi ses någonstans. Här kommer tiderna:

Tisdag   den 18.12 på Bok o Co/Solkatten,  Lerum  kl. 12-13.00
Tisdag   ”                     ”               Bokia/Backaplan,Gbg   kl. 14-15.00
Tisdag   ”                     ”               Ruckmans, Stenungsund kl. 16-18.00
Onsdag        19.12       Bok o Co ,Redbergsv., Gbg  kl. 12-13.00
Onsdag        ”                    ”               Bok o Co, Landsvägsgatan,Gbg  kl. 14-15.00
Onsdag        ”                    ”               Bok o Co, Allum i Partille      kl.  15.30-16.30
Torsdag      20.12       Bokia /Kungsmässan,Kba    kl.  12-13.00
Torsdag      ”                    ”               Bokia / V, Frölunda      kl. 14-15.00
Torsdag      ”                    ”               Bokia, Mölndal      kl. 16-17.00
Torsdag      ”                    ”               Bok o Co ,Kungälv kl. 18-19.00
Fredag         21.12       Bokia Lysekil  kl. 12-13.00
Fredag”                     ”                Böcker o Blad på Torp,Uddevalla kl. 14-15.00
Fredag”                     ”               Bokia /Hallmans, Uddevalla  kl. 16-17.00.

Tack för i år alla fantastiska läsare! För att ni dyker upp i bokhandeln – ibland bara för att säga hej, för att ni tar er tid att skriva uppmuntrande hälsningar och inte minst för att ni läser mina historier!

Med önskan om en God jul och ett Gott Nytt spännande 2013!

Glada hälsningar från Ann

11 reaktion på “Signeringstillfällen och önskan om ett Gott Nytt spännande 2013!

 1. Hej Ann: jag har verkligen gillat dina böcker. Vill gärna få tala om att Metta Fock har tagit även mig i ett så stadigt grepp som man bara kan! Hade det varit möjligt, så hade jag gett henne en björnkram! Kan du skriva mer om henne, så vore jag – och säkert många med mig – jätteglada!
  God jul och gott nytt år!

 2. Sedan jag under sommaren 2011 läste Själakistan har jag varit totalt fast i dina böcker och längtar ständigt efter en ny. Jag är 21 år och bor i Vänersborg (inte så långt ifrån Nygård som du så spännande skrev om i just Själakistan, och på tal om Nygård gick jag i samma klass som den yngre dottern i familjen som numera bor där), studerar etnologi i Göteborg och tycker att dina böcker passar mig så hemskt bra med all historia som jag brinner så för och den någorlunda lokala anknytningen. Keep up the good work; jag slutar aldrig läsa!

  • Härligt att höra Helena!
   Ja, himmel all historia och alla historier som finns runtomkring oss. Och Nygårds egendom är ett fantastiskt vackert och mycket speciellt ställe. Om du visste vad det känns fint att du väntar på mina böcker – sådant ger mig energi i skrivandet. Tack!
   Vänliga hälsningar
   Ann

  • Hej Maud,
   ja för sjutton tvinga dem! Allvarligt talat känns det väldigt fint att få lyfta fram henne och hennes öde. Hoppas hon känner det på något sätt. Och bara en sådan sak som att hitta nu levande släktingar – ja vad skall man säga?
   Fint att du tycker om boken och kanske tänker på Metta emellanåt!
   Glada hälsningar
   Ann

 3. Hej! Skriver från Connecticut, USA. Har nu lyssnat till 3 st utav dina böcker på MP3. Fantastiska! Jag är nästan färdig med Mercurium.
  Fick tag i dessa då jag var i Sverige Oct-Nov 2012. Kommer från Gbg.
  Uppväxt i Majorna (Sandarna) men bodde i Lysekil på sommaren. Mormor o Morfar bodde på Norra Kvarng. och Farmor o Farfar bodde på Stengatan bara några steg från den gamla kvarnen. Tänker mycket på hur jag åkte Lysekil båten från Gbg på den tiden, som så vackert gick till Marstrand på vägen. Lycka till med dina böcker, nu skall jag snart börja på Själakistan, sedan får jag se hur jag kan få din sista bok som nu skulle komma ut i Sverige den 6-e Januari. Emigrerade till USA 1958, jag var 16 år. Tiden går fort. Lycka till! Lisbeth

  • Hej Lisbeth,
   så fint att du får en dos Marstrand och Bohuslän till dig i Connecticut! Tack för ord som gjorde mig glad! Lysekil som är så vackert, då har du säkert fina sommarminnen därifrån. Ja, det där med båtarna som gick längs kusten har jag tänkt en hel del på. Man får lite annat perspektiv när man ser på kartan / sjökortet med utgångspunkt från vattenvägarna. Orter som en gång var stora och betydelsefulla just för att de var centralt placerade vid havet är idag små och inte alls så viktiga. Lite synd kan jag tycka. Hoppas du får tag på Mercurium, om inte annat går den ju också att ladda ner som MP3. Och då får du även med Stefan Anderssons fina visor samt efterordet som jag läser in själv.
   Hälsningar från Marstrand (jag ser fästningen, som är upplyst, från köksbordet där jag sitter)
   Ann

 4. Tack för mycket läsglädje! Får nog säga efter att ha läst alla dina böcker utom porto franco, att du är den bästa nya författarbekanstksp jag gjort på de senaste åren. Du överglänser de flesta deckarförfattarna i Sverige. Än en gång tack, och lycka till med nästa bok! 🙂

  • Hej Daniel och så hedrande att jag är den bästa nya författarbekantskap som du gjort på de senaste åren! Får nästan skriva ut din kommentar och sätta i mitt arbetsrum. Varmt tack – både för ditt meddelande och inte minst ditt lycka till.
   Hälsningar från en som blev glad!
   Ann

 5. Hej Ann! Har precis avslutat dina tre första böcker på mindre än två veckor och skall precis sätta tänderna i Mercurium. Sjukt kul med så målande berättelser där man dessutom lär sig om Marstrands historia! Gillar speciellt när du berättar om arbetet med böckerna i slutet. Själv uppvuxen i Göteborg och om somrarna på västkusten. Så många gånger jag varit på Marstrand utan att veta om alla spännande saker som finns att se. Tack! Heja dig. 🙂 Mvh, Linnea

  • Hej Linnea – så roligt att du tycker att det är målande berättelser, och toppen om det finns saker i dem som du inte kände till. Då blir jag nöjd! Marstrand överraskar med sin rika historia och det dyker alltid upp nya saker. Som små presenter.
   Jo, jag försöker alltid berätta om böckernas tillkomst i efterordet, det är ju där jag kan få med allt det där som jag gärna vill berätta men som inte fick plats i boken. Bland mycket annat.
   Tack för ditt påhejande! Uppskattas!
   Vänliga hälsningar från Ann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.