Själakistan

När två världar möts. Nutid och dåtid. Eller kanske det onda mot det goda.

En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.

När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand. Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön.

Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.

Inom kort uppdagas ett liknande fall i Trollhättan, som sedan följs av ytterligare två döda kvinnor. Märkligt nog har offren också fått sina näsor avlägsnade.

Karin med kollegorna Robert och Folke är förbryllade men börjar efterhand se ett mönster. Kvinnornas död liknar de straff som utmättes under häxprocesserna på 1600-talet: halshuggning, stegling, vattentortyr och flötning …

Ann Rosman född 1973, är bosatt i Marstrand. Hon har två examina, inom ekonomi och IT och var tidigare konsult med ansvar för affärssystem innan hon började skriva romaner. Hon är en hängiven långfärdsseglare och älskar Evert Taube. Ann har ett stort historiskt intresse och forskar mycket i Marstrands spännande förflutna.

Själakistan, den fristående fortsättningen till Fyrmästarens dotter utkommer på Damm förlag. Finns där böcker säljs, finns även som ljudbok och på Mp3.

Sagt om Fyrmästarens dotter:
”En stark, saltstänkt debut.”

Aftonbladet